Zeddam-sint joris VR1 zondag

Zeddam-sint joris VR1 zondag

Zeddam-Sint Joris VR1 – Ulftse Boys VR2

Zondag 19 november 2017

Eindstand: 2 – 0

Een team, een taak..winnen!

Op zondag 19 november gingen we het veld op met gezonde spanning. Gebrand op de 3 punten begonnen we de wedstrijd tegen Ulftse Boys VR2. We begonnen de wedstrijd wat onwennig. Er werd te gehaast gespeeld waardoor ballen niet goed aankwamen. Hier maakte Ulftse Boys op een aantal momenten goed gebruik van waardoor ze voor ons doel kwamen. Tot scoren kwam het gelukkig niet. Naarmate de eerste helft vorderde gingen wij meer vanuit onze eigen positie voetballen en dat leverde een aantal mooie kansen op. Helaas bleef het in de eerste helft vanuit ons bij kansen en gingen we met een 0-0 tussenstand de rust in.

Een kopje thee doet wonderen zou je bijna denken, want in de tweede helft kwamen er mooie combinaties en pogingen om op goal te schieten. Het spel werd minder gehaast en we vochten voor de bal. Uiteindelijk na een mooie corner werd het eerste doelpunt gemaakt door Annique. Het gaf ons weer moed en daardoor zag je dat we steeds meer als team gingen strijden om de 3 punten. Duels werden gewonnen en er werden goede combinaties gemaakt. Niet ver voor het eindsignaal maakt Annique ook de 2-0. Het kon nu bijna niet meer misgaan!

Het eindsignaal klonk en wij gingen voldaan met een

2-0 eindstand van het veld af. Gevolgd door de gehele blessurebank die helaas iedere week verder uitbreid. Het is te hopen dat we na de winterstop weer met z’n allen op het veld staan om voor de winst te gaan.

Het is mooi om te zien dat we iedere zondag weer voor elkaar strijden, betrokken zijn en er plezier in hebben. Want daar gaat voetbal naar mijn idee om; als een team ervoor gaan en er voor elkaar zijn. Op naar de komende wedstrijden!

Maar natuurlijk is er geen wedstrijdverslag zonder een wist je dat..

  • Wij nog steeds een beroep kunnen doen op Jutta als keepster. Super!
  • Merle niet alleen ons doel kan verdedigen, maar ook in de aanval kan.
  • Wij erg blij zijn met de mensen die iedere week weer voor ons klaar staan op en naast het veld.
  • Iris deze wedstrijd door Tonjo uitgeroepen is tot welverdiende ‘women of the match’.
  • Wij hopen dat er nu ondertussen wel een stop komt op het aantal geblesseerden en dat ook zij weer snel aan het voetballen komen.

 

Geschreven door: Lotte Janssen