Zeddam-sint joris 5

Zeddam-sint joris 5

14-10-2018 Zeddam – St. Joris 5 – VV Kilder 4

Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan Piet Nass (wedstrijdsecretaris van VV Kilder) trapte Kilder 4 om 10.01 af voor het begin van de wedstrijd die onder leiding stond van Michael Driessen.

VV Kilder zat er vanaf het begin al kort op. In de mandekking met een hoog baltempo is hun favoriete spel. Daarnaast zochten ze continu het fysieke duel op. Dit resulteerde in een blessure voor Frank van Bree die al in de 15e minuut zijn plek moest afstaan aan Mark Bisselink.

De eerste 24 minuten had VV Kilder de verdediging van Zeddam – St. Joris 5 continu onder druk. De eerste kans voor Zeddam-St. Joris 5 kwam uiteindelijk in de 25e minuut. Deze moest dan ook komen uit een standaard situatie. Op de rand van het 16-meter gebied werd de vrije trap snel genomen door Gert-Jan Bod die de bal meegaf aan Frank te Pas. Hij liep met een boogje om de verdediging heen om de bal vervolgens keurig binnen te schieten en de 1-0 op het scorebord te zetten.

In de 29e minuut brak Zeddam-St. Joris 5 door de verdediging van VV Kilder heen. Een uitgespeelde kans door het midden bracht niet meer dan een schot over het doel.
De tussenstand in corners was de hele wedstrijd in het voordeel van VV Kilder. Uit een van de corners sloeg Zeddam – St. Joris toe via de counter. Via Niek, Tom en Gert-Jan Bod, kwam de bal in de 35e minuut voor de voeten van Denis, 2-0!! Dat dit de ruststand was lag ook aan de vele belangrijke reddingen van Mark Nibbeling.

In de rust sprak Hugo de troepen toe. “Chapeau voor onze goalie. Hij is in bloedvorm. Opbouw vanuit achter moet sneller. Minder risico in de opbouw. Wissels blijven er bij. Als 1 team 3 punten over de streep trekken.
Blief veur mekaor werken. Dit mogen we niet meer weggeven.”

Zo kwamen de mannen ook de kleedkamer uit. Klaar om de boel op slot te gooien. In de 49e minuut kon Mark Bisselink op snelheid over de linkerflank naar het midden schuiven. Met een slimme pass kreeg hij de bal bij Frank te Pas. Zijn schot ging rakelings langs het doel. Een paar minuten later was er een standaard situatie met een afgekeurde goal voor Zeddam-St. Joris 5. Denis maakte de bal goed af maar helaas was er Videoassistent op sportpark de Padevoort. De vlag ging omhoog, en de scheids kon dit signaal dan ook alleen maar volgen. Deze tegenslag was nog niet verwerkt of VV Kilder brak via de linkerflank door. Een soloactie bracht hen dan ook de verdiende 2-1. “Hadden we maar beter moeten verdedigen”, verklaarde Pim Wijnen na aflop van de wedstrijd aan onze redactie.

De druk bleef hoog, en het doel was duidelijk. “We moeten gewoon blijven voetballen en voor elkaar blijven werken, dan halen we de overwinning binnen.”
In de 73e minuut werd de bal op de stip gelegd en kon Tom Reijers, nog net voor de keeper de bal op de 11 meter klem vast had, de bal binnen schieten, 3-1!

Lang konden we niet genieten van de voorsprong want VV Kilder vocht zich zelfs terug tot 3-3!?!?! In dit soort wedstrijden staan de bepalende spelers tot het laatste fluitsignaal op volledige focus. Jack de Ruiter wist dan ook zijn voet tegen de voorzet van Sjoerd te krijgen. Door het minder goed keeperswerk, rolde de bal als winnende treffer over de lijn. 4-3 werd ook als eindstand genoteerd op het wedstrijdformulier.

Met alle wedstrijden gewonnen staan we op dit moment bovenaan. De druk blijft hoog en de volgende finale wordt gespeeld we op zondag 28 oktober uit in Wehl tegen Concordia 10.


23-09-2018 Zeddam – St. Joris 5 – Doesburg 4

Nadat de leiders van Doesburg 4 terug naar Doesburg moesten rijden om de vergeten broekjes op te halen, werd er om 10:25 afgetrapt.

Volledig in concentratie stonden de 11 van Zeddam – St. Joris 5 op het veld voor de eerste competitiewedstrijd van het programma 2018-2019. In gedachten werden zij gesteund door een paar marathonlopers die iets verderop meededen aan een hardloopwedstrijd en bierbroeders in Duitsland. Ter aanvulling voor deze 90 minuten waren Ivo Neijenhuis, de gebroeders Pim en Tom Berentsen en Pascal Smits van de reservelijst toegevoegd aan de selectie.

Al na 6 minuten was het raak. Met een assist van Denis lobde Frank (goed) Te Pas de bal over de keeper, 1-0!! De 2-0 kwam in de 13e minuut uit de corner. De corner werd genomen door Pim en door broer Tom keurig cross binnen geschoten. In de 31e minuut was het Pim zelf die met een loopactie door het midden de verdedigers verbaas achter liet, 3-0!
8 minuten later werd de 4-0 ruststand door Pascal Smits op het scorebord gezet.

Ivo Neijenhuis kon uiteraard niet achterblijven. Aan het begin van de 2e helft snelde hij als een sneltrein langs de linkerflank, waardoor hij ook hij zijn doelpuntje kon meepakken, 5-0!!!!
Het regende doelpunten op de Padevoort tegen Doesburg. De spelers zagen er zelf ook geen heil meer in om Pim Berentsen te stoppen, toen hij door de linie kwam en 40 meter vrije doorgang kreeg naar de goal. Verbaasd keek hij om dat hij niet werd belaagd door verdedigers.
De keeper van Doesburg moest het maar oplossen, maar kon de 6-0 niet voorkomen.

De eerste 3 punten zijn binnen. Een alleraardigste score voor een zonnige zondagochtend. Zelfs in Duitsland werd er op geproost. #oktoberfest#ookdaarwarenwevandaagvertegenwoordigd

Man of the match: Pim Berentsen


SVGG 4 – Zeddam – St. Joris 5

Met de voltallige selectie vertrok Zeddam – St Joris 5 op zondag 7 oktober naar Megchelen. Sommigen zelfs helemaal via Duitsland.

De eerste helft lieten de Zeddamse helden zich niet van hun beste kant zien. Na 45 minuten stond de 1-0 uit de 34′ minuut nog steeds op het scorebord. Denis die de bal vanaf 20 meter op de lat schoot was het enige lichtpuntje aan rood-witte zijde.

Extra gemotiveerd kwamen de mannen uit de kleedkamer. Ze lieten zich ook niet meer gek maken door de scheidsrechter. Met de mond over het algemeen dicht verliep het spel beter. De tegenstander hield goed stand en stond 60 minuten lang sterk en gedisciplineerd in de linie. Het ontbreken van wissels en een blessure was voor hen een brug te ver. Dit in combinatie met de wederopstanding van Zeddam – St. Joris 5 zorgde voor een waar spektakel. Met een verwoestend schot zorgde Gert-Jan Bod vanaf randje 16 voor de welverdiende gelijkmaker, 1-1.

Maar hier namen de mannen uit Zeddam geen genoegen mee want er was overduidelijk meer te halen. De lange bal werd niet meer gehanteerd, kaatsen was de missie. Na een goed uitgespeelde aanval over links kwam de bal na een pass van Gert-Jan Bod uiteindelijk terecht bij Cedric Bisselink. Hij aarzelde niet en zorgde vlak voor tijd met een streep in de kruising voor de 1-2!

Door deze felbevochten overwinning worden er wederom 3 punten aan het puntentotaal toegevoegd.

Man of the Match: Cedric Bisselink


 

16-09-2018 Zeddam – St. Joris 5 – Stokkum 3 Bekerwedstrijd

Om exact 10 uur klonk het fluitsignaal van scheids Michael Driessen. Met in totaal zelfs 18 toeschouwers zag de leiding (Hugo Span Eef Böhmer, André van Hal en Pim Wijnen) hoe een groot deel van het voormalig Stokkum 2 na 23 minuten de voorsprong nam op sportpark de Padevoort. 2 minuten later moest Tom Reijers na een ongelukkig duel het strijdtoneel verlaten. André Evers nam zijn plek over.

Na rust scoorde Denis vanuit een corner de 1-1.
Lang heeft Zeddam -St. Joris 5 er niet van kunnen genieten. Na een kluts achterin viel in de 65′ minuut de 1-2 ongelukkig achter keeper Mark Nibbeling. In de 78′ minuut gooide Stokkum de deur dicht met een goed uitgespeelde counter, 1-3. Dit was tevens de einduitslag.

Kansjes waren er nauwelijks voor Zeddam – St. Joris 5. Een schot van Gert-Jan Bod dat in de 81e minuut net over het doel ging was de laatste kans om nog iets aan het eindresultaat te doen.