Zeddam-sint joris 1

Zeddam-sint joris 1

ZEDDAM-SINTJORIS VERLIEST TERECHT VAN EEN BETER HC03.

Op 26 november 2017, stond de thuiswedstrijd op sportpark de padevoort,

tegen HC03 op het programma. Het was een regenachtige en koude zondagmiddag

De wedstrijd begon en in de eerste minuut was het al raak, doelpunt voor

HC03.

Na dat doelpunt zijn we er niet meer boven op gekomen. Het was HC03 dat het

spel bepaalde. In de rust stond Zeddam-Sintjoris al met 0-4 achter.

Uiteindelijk verloren we met 0-6. Een wedstrijd om snel te vergeten.

Groeten, uw verslaggever ter plaatsen.

 

SV Zeddam-Sint Joris 1 tegen DVV 1


Datum: 19-11-2017

Op 19 november was er de eerste thuiswedstrijd op sportpark de Padevoort, tegen DVV uit Duiven. Voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd om aansluiting te houden bij de middenmoot.

Met het plan om Duiven vanaf het begin af aan bij de keel te grijpen begon de SV aan de wedstrijd. Echter is het elftal hier geen moment in geslaagd. DVV wist vanaf de aftrap telkens de vrije man te vinden en hierdoor gevaarlijk voor de goal van de thuisploeg te komen. Tegen de verhoudingen in maakt Thijs Derksen de 1-0 nadat hij de bal voor de voeten krijgt uit een standaardsituatie. Zeddam-SintJoris weet deze voorsprong vast te houden tot de rust maar weet dat de tweede helft nog zeer lastig gaat worden.

Hoewel het organisatorisch een stukje beter stond in de tweede helft, was het nog steeds DVV dat het spel bepaalde. Uiteindelijk viel dan ook de verdiende gelijkmaker. De ploeg uit Duiven stootte door en wist de wedstrijd met 1-3 te winnen.

De ploeg uit Zeddam en Braamt heeft niet voor het eerste dit seizoen een wedstrijd getoond waarin het eigen niveau niet is gehaald. Dit zal anders moeten om in deze klasse te overleven. We hopen dat de trouwe supporters ons de kans geven om de komende weken te laten zien wat we waard zijn in deze competitie.

 


Loil 1 tegen SV Zeddam-Sint Joris 1

Datum: 05-11-2017

Uitslag: 4-2

Doelpunten: Loek Rikken en Luuk Hartman

Opstelling:
Rob Keurntjes, Jasper Bocking, Patrick Kock, Tom Nibbeling, Koen Siebelink, Gert-Jan Bod, Niels Blecking, Rick Kinnaer, Thijs Derksen, Loek Rikken en Dirk Janssen

Wissels:
Luuk Hartman, Chiel Groeneveld, Jordy Neervoort en Jur Varwijk

Na de nederlaag tegen Sprinkhanen ( 0-3 ) stond vandaag de uitwedstrijd tegen SV Loil 1 op het programma. Vooraf kijkende naar de stand concluderen we dat er vandaag mogelijkheden zouden moeten liggen.SV Loil beschikt naast het prachtige complex over een strak kunstgrasveld. De verdeling van de beruchte zwarte korrels liet nog wat te wensen over, maar verder waren de omstandigheden prima. Vanuit de warming-up bleek dat SV Loil over een fysieke ploeg beschikte. In combinatie met een aantal lichtvoetige voetballers. Vooraf werd er afgesproken dat we kort in de duels zouden zitten en in balbezit het balletje lekker zouden rond laten gaan om van daar uit de zijkanten te zoeken.
Ons plan werd helaas aan het begin uitgevoerd door SV Loil, met name de behendige mid-mid kreeg te veel ruimte waardoor het Loil was wat het eerste kwartier het meest in balbezit was. Daar kwam nog eens bij dat we via een ongelukkige strafschop met 1-0 achter kwamen.  Na deze 1-0 kwamen wij meer in de wedstrijd en konden de gevaarlijkheden van Loil uitschakelen. Via een goede onderschepping van Niels kwamen we op 1-1. Loek was de gelukkige om de bal binnen te schuiven. 1-1 was tevens de verdiende rust stand. Net na rust kwamen we op een 1-2 voorsprong. Opnieuw was het Niels die de bal onderschepte en zo de ingevallen Luuk aan het werk zette. Vanuit een moeilijke hoek wist Luuk de 1-2 binnen te schieten!  Toch was het Loil dat vanuit het niets weer op 2-2 kwam, een steekpass door het midden zorgde ervoor dat de aanvoerder van loil plots voor Rob stond.  Met nog 10 minuten te spelen was het taak om in ieder geval dit punt over de streep te trekken.  Maar zoals vaker dit seizoen viel snel na de 2-2 de 3-2 voor Loil. Vanuit een corner kon de mid mid de bal aannemen en zo hard en hoog in het doel verwerken.  Wij zetten nog alles op alles om de 3-3 te forceren maar vanuit een counter besliste Loil het duel door de 4-2 te maken.

De inzet en teamspirit was vandaag zeker weer aanwezig en we waren niets minder dan Loil maar helaas hebben we te weinig gebruik gemaakt van de ruimtes en mogelijkheden om te voetballen, waardoor we tegen een onnodige nederlaag aanliepen.

 

———————-

SV Zeddam-Sint Joris 1 tegen Sprinkhanen 1

Datum: 29-10-2017

Op 29 oktober stond de thuiswedstrijd tegen Sprinkhanen op het programma voor Zeddam-SintJoris. Na het weekend waarin de wedstrijd tegen Rijnland werd afgelast, was er vandaag de kans om de plek in de middenmoot te behouden. Tegenstander Sprinkhanen had de week ervoor voor het eerst dit seizoen verloren uit bij MVR en zullen moeten winnen op sportpark Gerrit Dieker om in het spoor van de koplopers uit S’heerenberg te blijven.

Vanaf de beginfase was het elftal van trainer Rudie Tempels zoekende. De organisatie stond niet goed en het lukte Zeddam-SintJoris niet om grip te krijgen op de tegenstander. Dit resulteerde ook in een vroege voorsprong voor Sprinkhanen. Sprinkhanen pakte door en wist binnen een half uur met 0-3 voor te staan. De wedstrijd leek hiermee al vroegtijdig gespeeld aangezien Sprinkhanen de sterkere ploeg was.

In de tweede helft wist Zeddam-SintJoris zich aardig te herpakken en creëerde het kans na kans. Het was wachten op de 1-3 maar er werd slordig omgegaan met momenten dat spelers in scoringspositie waren. Op basis van de tweede helft had de SV zeker nog een of twee doelpunten verdiend maar het heeft niet zo mogen zijn. Sprinkhanen is dan ook de verdiende winnaar.

Volgende week kan Zeddam-SintJoris zich opmaken voor de uitwedstrijd op het kunstgras van Loil.

 


Terborg 1 tegen SV Zeddam-Sint Joris 1

Datum 15-10-2017

Na de drie punten van de week ervoor ging SV Zeddam-Sint Joris 1 op zondag 15 oktober met veel vertrouwen naar Terborg toe. Vorig seizoen stond deze wedstrijd in het teken van de beslissing om het kampioenschap in de vijfde klasse. Die wedstrijd werd toen gewonnen door Terborg. Ook de wedstrijd in de vierde klasse van deze middag was er één om snel te vergeten.

 

De eerste helft deed pijn aan de ogen, er lukte dan ook werkelijk niets. Terwijl bij Terborg zowat elke kans een doelpunt opleverde. Uiteindelijk werd er na 45 minuten gerust met een stand van 4-0.

De tweede helft begon met een kleine opleving van de kant van de SV. Dat resulteerde in de 4-1 gemaakt door Tom Nibbeling. Daarna verviel de wedstrijd weer in het patroon van de eerste helft. Terborg wist nog twee keer te scoren en de einduitslag op 6-1 te bepalen. Dit had zelfs nog hoger kunnen zijn.

 

Wij als spelersgroep willen de supporters excuses maken voor deze wanvertoning en toch ook bedanken voor hun komst naar Terborg.

————————

SV Zeddam – Sint Joris 1 tegen VVG 25 1

Datum: 08-10-2017

Op zondag 8 oktober stond de derde speelronde in de vierde klasse D op het programma. SV Zeddam-Sint Joris 1 speelde die dag thuis op sportpark Gerrit Dieker tegen VVG’25 uit Gaanderen. Beide teams hadden uit de eerste twee wedstrijden 3 punten gehaald en wouden hier een vervolg aan geven.

 

Beide teams begonnen met aanvallende intenties aan de wedstrijd. Dat resulteerde in veel strijd, een hoog tempo en veel balverlies. VVG’25 was het eerste team wat van dat balverlies profiteerde en daardoor de 0-1 op het scorebord liet verschijnen. Echter was het twee minuten later weer raak. Deze keer een doelpunt voor de SV, gemaakt door Jordy Neervoort. Hij scoorde daarmee zijn eerste competitietreffer voor de SV door een snelle uitbraak over de rechterkant. Het volgende doelpunt stond weer een minuut later op het scorebord. Deze keer een doelpunt van VVG’25. Uit een afgeslagen vrije trap kwam de bal voor de voeten van een speler van VVG’25: 1-2. Weer richtte de SV zich op en scoorde via weer een counter de 2-2. Dit doelpunt werd gemaakt door Rick Kinnaer. Toch was het weer VVG’25 dat op voorsprong kwam na een goed uitgespeelde aanval: 2-3. Voor de rust raakte de SV nog wel de lat, maar de ruststand bleef bij 2-3.

De SV kwam goed uit de kleedkamer en pakte de tegenstander bij de strot. Dit resulteerde al snel in de gelijkmaker en tevens het mooiste doelpunt van die middag. Op 30 meter van de goal kapte Niels Blecking zijn tegenstander uit om het daarna maar is te proberen. De keeper was kansloos: 3-3. Daarna ging de wedstrijd op en neer met kansen aan beide kanten. Uiteindelijk was de SV de gelukkigste van beide teams. Vijf minuten voor het einde was het Luuk Hartman die de einduitslag op 4-3 bepaalde.

 

Drie belangrijke punten waren binnen voor SV Zeddam-Sint Joris 1!

 


SDZZ 1 tegen SV Zeddam – Sint Joris 1

Datum:  01-10-2017

Uitslag: 0-1

Doelpunt: Thijs Derksen

Opstelling:

Jur Varwijk, Jasper Bocking, Patrick Kock, Tom Nibbeling, Chiel Groeneveld, Len Bieleveldt, Niels Blecking, Rick Kinnaer, Jordy Neervoort, Loek Rikken en Luuk Hartman

 

Wissels: Dirk Janssen, Thijs Derksen

 

Na de iets wat ongelukkige en onnodige nederlaag tegen MVR 1 ( 0-1 ) stond vandaag de op papier lastige uitwedstrijd tegen SDZZ op het programma. Lastig, gezien de omstandigheden en manier van voetbal van SDZZ:  De mouwen opstropen en veelal in de duels komen waar wij het over het algemeen lastig tegen hebben.

Tijdens de warming-up bleek inderdaad dat de omstandigheden niet ideaal waren. Hoog gras, een zachte grond en veel wind zorgden er eigenlijk al vanaf het begin voor dat goed voetbal vandaag lastig zou gaan worden.

Vanaf de eerste minuut hadden we het vrij moeilijk tegen het stugge SDZZ. Veelal werd er vanuit de achterste lijn van de groen witte voor de lange bal gekozen, om de twee snelle buitenspelers te bereiken.  Dit leverde zo nu en daar gevaar op voor het doel van Jur.  Wij zetten hier voetballend veel te weinig tegen over, op een kans van Jordy na kwamen we niet.

Wel bleek zowel vanuit het publiek als in het veld dat dit wel de wedstrijden zijn die wij moeten winnen, willen we wat presteren in de 4de klasse. Dit werd dan ook duidelijk na het rustsignaal in de kleedkamer vermeld.

In de 2de helft werd het van onze kant iets beter en creeerden we wat meer kansen. Met name de ingevallen Dirk en Thijs zorgen voor gevaar voor het doel van SDZZ. Uiteindelijk viel door een combinatie van deze 2 ook de enige treffer van deze wedstrijd. Dirk werd aan de linkerkant weggestuurd en gaf een panklare voorzet die door Thijs werd binnengekopt! 0-1! Hierna koos SDZZ ervoor om een mannetje naar voren te schuiven waardoor wij de ruimte kregen om de wedstrijd te beslissen.  Diverse kansen werden helaas omzeep geholpen waardoor het tot het laatste moment spannend bleef.

Al met al een wedstrijd waarin we zeer content zijn met de 3 punten, maar er verder geen woorden meer aan vuil maken.

 


SV Zeddam- Sint Joris 1 – MVR 1

zondag 24 september 2017

Na een wisselende voorbereiding staat voor het 1e elftal van Zeddam /  Sint Joris op zondag 24 september 2017 de eerste competitiewedstrijd op het programma. Op een zonovergoten en goed gevuld sportpark Gerrit Dieker, mogen de mannen van trainer Rudie Tempels gaan laten zien dat ze thuis horen in de 4e klasse.

Direct staat er een echte streekderby op het programma. De mannen van MVR uit ’s-Heerberg komen op bezoek. Vorig jaar nog actief in de 3e klasse. Op voorhand een zware tegenstander die ongetwijfeld mee zal willen gaan doen om het kampioenschap.

De volgende namen verschenen aan de aftrap:

Rob Keurentjes(K), Jasper Bockting, Patrick Kock(C), Tom Nibbeling, Koen Siebelink, Len Bieleveldt, Niels Blecking, Rick Kinnaer, Jordy Neervoort, Loek Rikken en Luuk Hartman.

Wisselspelers:

Danny Jansen(K), Thijs Derksen, Dirk Janssen en Gert-Jan Bod.

 

Nadat pupil van de week Tom Hunting de bal vakkundig achter de ’s-Heerenbergse doelman had gewerkt, kon er om 14:00 uur afgetrapt worden. Er volgende een aftastend begin waarin geen van beide ploegen de regie in handen nam. Opbouw van achteruit was nauwelijks aanwezig en de strijd vond plaats op het middenveld.

Het gevaar bij MVR zit hem in de omschakeling. Elke onderschepping gaat bijna direct diep op één van de twee spitsen. Tot grote kansen leidde dit niet. Zeddam / Sint Joris speelde georganiseerd en gaf de spitsen weinig tot geen ruimte. Toch is daar in de 25e minuut uit het niets de 0-1. Een scherp indraaiende vrijetrap wordt door diverse spelers van beide teams gemist waarna Jasper de bal ongelukkig achter Rob werkt.

Na de 0-1 krijgt de thuisploeg iets meer grip op de wedstrijd. Op het middelveld worden veel duels gewonnen en het balletje loopt lekker rond. Echte 100% kansen worden er niet gecreëerd. Het grootste gevaar komt uit de standaard situaties. Diverse vrije trappen en corners komen gevaarlijk voor de goal. Helaas geen doelpunten dus wordt de kleedkamer opgezocht met een 0-1 stand.

Na de rust is de thuisploeg de bovenliggende partij. Met veel strijd en werklust wordt het duel voortgezet. Na 20 minuten spelen is daar de grootste kans van de wedstrijd. Een vrijetrap op 30 meter wordt strak voorgegeven bij de 2e paal. Loek is goed voor de man gekomen en kop richting het doel. Met een katachtige reflex weet de doelman van MVR zijn doel schoon te houden. Dit was de kans op de gelijkmaker.

Kort na deze grote kans moet de SV door met tien man. Nadat de scheidsrechter fluit voor een overtreding schiet Koen de bal weg. Volgens ons in/net na de fluit. Volgens de scheidsrechter ruim na het fluitsignaal. 20 minuten zal er in ondertal gevoetbald moeten worden.

Ondanks het ondertal blijft Zeddam / Sint Joris gevaarlijk. De wissels worden gebracht om nieuwe energie te geven en bijna is daar de 1-1. Een voorzet vanaf de rechterkant komt pardoes voor de voeten van Thijs die toch redelijk vrij staat bij de 2e paal. Helaas vindt hij het zijnet.

In de laatste tien minuten worden er geen kansen meer gecreëerd. Enkele kleine kansen zijn er nog voor MVR maar ook zij weten het doel niet meer te vinden. De scheidrechter fluit voor de laatste keer en het duel wordt met 0-1 verloren.